Velkommen tilbage i kirken!

Nu kan vi igen besøge vores kirker og holde gudstjenester. Læs her, hvordan det kommer til at foregå i den kommende tid.

Vi glæder os rigtig meget til, at vores kirker nu igen er åbnet op for gudstjenester og besøg. Der er netop kommet retningslinjer for genåbningen fra Kirkeministeriet og biskopperne. Her kan du læse, hvordan vi forventer, at de kommende uger frem til 8. juni kommer til at foregå. Der kan løbende komme nye informationer, så hold dig opdateret her på hjemmesiden og på vores Facebook-side.

Sådan kommer gudstjenester til at foregå
Første gudstjeneste bliver Kristi Himmelfartsdag den 21. maj kl. 10.30 i Højbjerg Kirke. Vi har valgt ikke at holde gudstjenester i Elsborg Kirke i perioden frem til 8. juni, da kirkerummet er så lille, at vi ikke ville kunne være ret mange forsamlet med de nuværende retningslinjer.

I stedet holdes alle planlagte gudstjenester i Højbjerg Kirke. Her kan vi være op til 32 personer foruden personale. Dog skal der være minimum to meter mellem personer, der ikke lever under samme tag. Det betyder, at det præcise antal kan variere i forhold til menighedens sammensætning ved den aktuelle gudstjeneste. Der er sat skilte op ved de bænke, hvor man må sætte sig.

Vi har ikke tilmelding til gudstjenesterne. Bliver vi for mange, bliver vi desværre nødt til at afvise folk ved døren. Vi beklager på forhånd, hvis man må gå forgæves!

I øvrigt gælder de samme gode retningslinjer, som vi efterhånden kender så godt:

• Bliv hjemme, hvis du føler dig syg.
  • Brug håndsprit ved ankomst til kirken.
  • Undgå håndtryk og anden fysisk kontakt.
  • Hold god afstand til de andre.
  • Host og nys i dit ærme.

Vi bruger sangark i stedet for salmebøger for på den måde at begrænse smittemulighed. Der vil være nadver til gudstjenesterne, men det kommer til at foregå på en lidt anden måde end normalt.

Klik her og hent gudstjenesteprogram frem til 8. juni i printvenlig version

Besøg kirkerne
Selvom vi ikke kan fejre gudstjeneste i Elsborg Kirke, kan man nu besøge kirken hver dag mellem kl. 8 og 16. Det gør sig naturligvis også gældende for Højbjerg Kirke.

Husk at spritte hænder godt af, inden du går ind i kirkerne og rør ved mindst muligt indenfor. Undlad at besøge kirkerne, hvis du føler dig syg.

Begravelser og bisættelser
Der er fortsat begrænsninger på antal deltagere ved begravelser og bisættelser. Kontakt sognepræst Peter Fischer-Nielsen, hvis du ønsker at vide mere om disse.

Vi ser frem til igen at kunne byde velkommen indenfor!

Peter Fischer-Nielsen
19. maj 08:00