Bryllup

Ønsker I at blive viet i Højbjerg eller Elsborg Kirke, er I velkomne til at kontakte sognepræst Peter Fischer-Nielsen på tlf. 2399 8840 og aftale et tidspunkt for vielsen.

I kan blive viet i Højbjerg eller Elsborg Kirke, hvis I bor i et af sognene, eller hvis I har en særlig tilknytning til en af kirkerne. Det er et krav, at mindst én af jer skal være medlem af folkekirken.

I god tid inden brylluppet mødes I med præsten og gennemgår, hvad der skal ske i kirken. Her kan I også komme med ønsker til salmer m.m. Præsten vil også gerne høre jeres historie, som vil danne baggrund for vielsestalen.

Mangler I inspiration til salmevalg? Klik her og lyt til forskellige muligheder!

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab
Er I allerede blevet viet på rådhuset (borgerlig vielse), kan I få en kirkelig velsignelse af jeres ægteskab i kirken. Det forløbet næsten på samme måde som det almindelige kirkelige vielsesritual.

Vielse i det fri
Det er muligt at blive viet udenfor. Kontakt sognepræst Peter Fischer-Nielsen for at høre nærmere om mulighederne og reglerne.

Læs mere om bryllup på folkekirken.dk

Det skal I huske

Prøvelsesattest
Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Navneændring
Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I selv ansøge om det på borger.dk. I kan som hovedregel få hinandens mellem- og efternavne. Indtil tre måneder efter vielsen er det gratis at få foretaget navneændring, hvis der er tale om et navnefællesskab. Et navnefællesskab betyder, at I vælger at få hinandens mellem- og efternavne.

Vidner
Vielsen har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen. Det kan for eksempel være to familiemedlemmer, som er tilstede i kirken til jeres bryllup.