Konfirmationsinfo

8840 Rødkærsbro
Tlf. 86 65 83 01 / 30 33 16 80
bbma@km.dk

Sognepræsten har fridag mandag.

Det sker i sognene

Stemningsfyldt koncert

Den 6. december kl. 19.30 får vi besøg i Højbjerg Kirke af trioen Tina Siel, Tine Lilholt akkompagneret af pianisten Knud–Erik Thrane. Gennem de sidste fire år har de lavet mange succesfulde koncerter i de danske kirker, forsamlingshuse og koncertsale.

Programmerne er sammensat af årstidernes sange og salmer, og arrangementet giver plads til det smukke samspil, såvel som solistpræstationer. Tine Lilholt spiller forskellige fløjter og harpe og er vel mest kendt for sine mange år i Lars Lilholt band. Knud-Erik Thrane er pianist med klassisk baggrund.

Der er en entré på 100 kr./pr. person. Billetter kan købes og bestilles hos Svend Aage Pedersen på tlf. 2087 9441 eller via mail: svap@eyesee.dk

Den forbudte frelse

Den 23. januar kl. 19.30 kommer Massoud Fouroozandeh til Sognehuset i Brandstrup for at holde et foredrag med titlen »Den forbudte frelse«. Sagen om Massoud var meget fremme i kirkelige kredse for nogle år siden. Jeg har medtaget nedenstående omtale fra Kristlig Dagblad: Debatten om den iranskfødte migrantpræst fra Fyn Massoud Fouroozandeh er en af de mest kontroversielle kirkepolitiske sager. Massoud Fouroozandeh blev i 2011 ansat i folkekirken i en tre-årig stilling, blandt andet som brobygger til indvandrerkristne og præst i den kristne bevægelse for iranere, Church of Love. Han har døbt over 100 muslimske konvertitter, og i flere tilfælde har han døbt dem uden at sikre, at de blev medlemmer af folkekirken. En praksis, biskop i Fyns Stift Tine Lindhardt med samtlige biskoppers opbakning har påbudt ham at stoppe med. Han stoppede i stillingen. Stillingen som migrantpræst blev genopslået for en ny tre-årig periode, men han valgte ikke at søge den, fordi indholdet af stillingen efter hans udsagn er »en indirekte måde at lukke og slukke migrantarbejdet« på. Sagen skabt voldsom debat og udlægges af nogle som en kirkekamp mellem dem, der ønsker mission til omvendelse af muslimer, og dem, der støtter et mere dialog-orienteret arbejde.

Fastelavn

Søndag den 11. februar er det fastelavnssøndag. Der er gudstjeneste for hele familien i Højbjerg Kirke kl. 14.00, hvor også børnekoret vil medvirke. Man må gerne komme udklædt til kirken.
Efter gudstjenesten slås katten af tønden i præstegårdshaven. Der er præmier til de bedst udklædte og til kattekongen og kattedronningen. Herefter er der fastelavnsboller og kakao i konfirmandstuen.
Dagen arrangeres i samarbejde med beboerforeningen.